937 75 01 10

a8020531@xtec.cat

c/ Mur 36-40

08760 Martorell

08:00 - 18:00

de dilluns a divendres

937 75 01 10

a8020531@xtec.cat

c/ Mur 36-40

08760 Martorell

08:00 - 18:00

de dilluns a divendres

DARRERES NOTÍCIES

ESTIU 2021 – Projecte 2a Fase Construcció Escola Lutgarda d’Ongata Rongai (Kenya)

26è Camp de Treball a Kenya.

Durant tot el curs 2019-20, i el curs 2020-21 des del més de setembre fins a l’actualitat, l’ONG Mans Mercedàries hem estat treballant per tal de recollir fons per al Projecte de Kenya. Projecte, que com tots sabeu, va començar l’any 2015 amb la construcció del Centre Infantil LUTGARDA a Ongata Rongai, per la demanda de les famílies del barri a les nostres Mercedàries, perquè és un barri perillós i d’inseguretat i els nens i les nenes que estaven al carrer patien el risc de segrestos i maltractaments. La resposta a aquesta necessitat de donar escolarització a aquests nens i nenes va ser la construcció, durant dos anys, del Kidergarten Academy School LUTGARDA, amb la previsió de poder continuar en un futur amb la construcció per acollir l’Educació Primària. El gener de 2017, el Centre va començar a donar el servei educatiu i de menjador a nenes i nens del barri d’Educació Infantil.

 

L’ONG Mans Mercedàries teníem com a Projecte des del setembre de 2019 el recollir fons per a la construcció de dues plantes per acollir l’Educació Primària. Durant tot aquest cursno hem pogut fer molts actes solidaris, per causa del Covid, però si que hem rebut els donatius dels socis i col·laboradors per tal de començar aquestes obres. L’Ajuntament de Martorell i el de Sant Feliu de Llobregat, com cada any, ens han donat la subvenció que ens atorguen des de la Regidoria de Cooperació. Tots aquests donatius, juntament amb els dels nostres socis i col·laboradors, han estat enviats a Kenya, de manera que ja s’ha pogut construir la primera planta i part de la segona projectada.

 

Com tots sabeu amb l’aturada mundial per causa del Covid, l’ONG Mans Mercedàries no vam poder viatjar a Kenya el 2020 com teníem previst. Però aquest estiu 2021 si que podrem realitzar el 26è Camp de Treball i el nostre Projecte de Kenya.

 

Els Voluntaris i Voluntàries que anirem a Ongata Rongai (Kenya) el proper estiu 2021 farem classes a l’Escola amb les nenes i nens, tallers i jocs amb tota la canalla del barri d’Ongata Rongai, ajudarem a l’obra en allò que calgui i pintarem i decorarem les aules de tota la primera planta de l’Escola.
També muntarem una aula d’informàtica gràcies a les persones que ens ha donat portàtils, en tenim 20 i a l’Escola d’Ongata Rongai els alumnes podran aprendre a utilitzar les noves tecnologies. També omplirem l’Escola de peluixos que moltíssimes persones ens han donat, portarem medicaments que ens han donat des de l’Hospital de Martorell, ulleres que podran fer molt servei a qui les necessiti, i roba, calçat i material escolar per a tos els alumnes de l’Escola
.

Les Voluntàries i Voluntaris del 26è camp de Treball són: Josep Antoni Toset (professor del Col·legi la Mercè de Martorell i President de l’ONG Mans Mercedàries), Montse Torras (professora i exalumna del Col·legi la Mercè de Martorell i secretària de l’ONG Mans Mercedàries), Mireia Carner (exalumna del Col·legi la Mercè de Martorell i membre de l’ONG), Andrea Rovira (exalumna del Col·legi la Mercè de Martorell i membre de l’ONG), Bàrbara Puga (membre de l’ONG) i Martí Kun (membre de l’ONG). Tots aquests voluntaris i voluntàries portaran en els seus Equipatges Solidaris tot el material donat per moltíssimes persones que des de la seva generositat han volgut formar part del Projecte de Kenya.

Comments are closed.