937 75 01 10

a8020531@xtec.cat

c/ Mur 36-40

08760 Martorell

08:00 - 18:00

de dilluns a divendres

937 75 01 10

a8020531@xtec.cat

c/ Mur 36-40

08760 Martorell

08:00 - 18:00

de dilluns a divendres

DARRERES NOTÍCIES

L’ONG MANS MERCEDÀRIES HA FET LA XERRADA DEL 28è CAMP DE TREBALL DE KENYA’22 AL COL·LEGI LA MERCÈ DE MARTORELL A ESO I BATX

Com cada any  l’ONG Mans Mercedàries inicia el curs  fent les Xerrades del Projecte del Camp de Treball realitzat a l’estiu, a les quatre  Escoles de la Mercè d’Espanya.

I també com cada any, el mes d’octubre, per les Jornades del Domund, iniciem les Xerrades a l’Escola la Mercè de Martorell, als alumnes d’ESO i BATX.

Durant les tres primeres setmanes d’octubre, els alumnes d’ESO i BATX del Col·legi la Mercè de Martorell, han pogut fer un tomb per Kenya. Han tornat a veure les nenes i nens de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai, Escola que  s’ha  acabant de construir aquest  estiu passat, i que forma part del Projecte del 28è Camp de Treball de  l’ONG Mans Mercedàries i també han pogut valorar el gran treball que fan les nostres Mercedàries Missioneres a Kenya.

Tots els alumnes han pogut veure com s’havia pogut construir el segon pis i la teulada de l’Escola de Kenya gràcies a la generositat de moltes persones solidàries.

El Power Point de presentació ha servit per explicar la feina dels Voluntaris i les Voluntàries:  les classes, tallers i balls, als matins amb les nenes i nens de l’Escola; la tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals les aules noves; i els tallers i balls que cada tarda realitzaven amb 97 nens i nenes del barri d’Ongata Rongai.

Durant la xerrada han pogut constatar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació i tothom ha pogut veure la quantitat de regals que els nens i les nenes d’ Ongata Rongai van poder rebre, perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels que molta gent solidària havia donat. Tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material. També van rebre regals les mercedàries Missioneres, tot el professorat i els treballadors  i treballadores de l’Escola.

També s’ha explicat  la gran Inauguració de l’Escola Lutgarda a Ongata Rongai, els parlaments del dia de la inauguració, els agraïments. I han pogut veure les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració.

La darrera part de la xerrada ha estat un vídeo on les nenes i nens de l’Escola i del barri, les Sisters of Mercy, els professors , els treballadors i les voluntàries i voluntaris es presentaven ballant Mamma África, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest 28è Camp de Treball.

Tothom ha pogut conèixer el món dels Massai, de com ells preserven la terra i els animals. I han vist molts dels animals de Kenya vivint en llibertat.

També hem aprofitat per donar les gràcies a tots aquells alumnes del nostre Col·legi que durant el curs passat van fer Actes Solidaris per Kenya:

Els alumnes de la classe de 2n B de Primària pel Projector que van regalar per a l’Escola Lutgarda.

Els alumnes de 3r de Primària per al Projecte Transforma per a Kenya.

Els alumnes de 5è de Primària per al Projecte CUEME per a Kenya.

Els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària per la seves Botigues Solidàries.

Els alumnes d’ApS de 3r d’ESO per al seu Projecte de Cooperació Internacional per a Kenya

Els alumnes que van participar al Concert Solidari per Kenya amb  la Big Band i amb el  Combo de l’Escola Municipal de Música de Martorell.

I també hem agraït atots els alumnes, professorat i famílies de l’Escola  que ens han donat peluixos, roba i portàtils per a les nenes i nens d’Ongata Rongai.

I naturalment, sempre fem un agraïment especial al tots els socis i padrins de la nostra Escola que formen part de l’ONG MANS MERCEDÀRIES.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

Comments are closed.